Zelo adrenalinski in pa zabaven šport za poskusiti je kanjoning

Avanturistična športna dejavnosti, katero lahko izvajamo na divjih rekah Slovenije je kanjoning. Kanjoning je odličen šport za vse ljudi in športnike, ki imajo radi nekoliko bolj adrenalinske športe. To pa zato, ker adrenalin zelo pozitivno vpliva na ogromno ljudi. Lahko že rečemo, da so skoraj odvisni od adrenalina, saj potrebujejo takšen občutek. 

V kolikor imamo tudi mi radi adrenalin, potem je najbolje da se odpravimo na kanjoning, saj je to način sproščanja adrenalina, katerega še nismo najbrž izkusili. Prav tako je kanjoning aktivnost, katero lahko izvajamo v naravi. Če se odločimo za kanjoning v okolici Bovca in reke Soče, si lahko med samo potjo po vodi ogledamo tudi čudovito naravo, ki nam jo podaja reka Soča. Prav tako imamo čudovit razgled na Slovenske Alpe.

Zelo adrenalinski in pa zabaven šport za poskusiti je kanjoning

Slovenija pa ni edina država, ki nam lahko ponudi odličen teren za kanjoning. Poleg Slovenije in pa naših sotesk, imamo odličen teren za kanjoning tudi drugod po Evropi, na primer v Franciji, Španiji in pa tudi Italiji. Slovenci pa tukaj izstopamo, saj nam Alpe ustvarijo čudovito sliko po soteskah in nam nudijo zelo lepo prizorišče za kanjoning. 

Gre pa za povsem varen šport, saj so proge, katerih se udeležimo razvrščene po težavnosti. Torej, v kolikor smo začetniki, bomo zagotovo našli kakšno progo, ki bo primerna za nas. V kolikor pa smo že izkušeni, pa že vemo, kakšno je tveganje med kanjoningom in se zato zavedamo, kaj nam lahko naredijo divje vode. Je pa ta faktor nevarnosti tudi prisoten za sproščanje adrenalina, v katerem športniki tako uživajo. 

Predem pa se lotimo kanjoninga, moramo prej poskrbeti za ustrezno opremo. Sem spadajo vrvne vrvi, čelade, ustrezne obleke, čevlji za vodo in pa še druga varnostna oprema. Prav tako je za kanjoning potrebno znanje o tehniki plezanja, spuščanja in pa navigacije v soteskah, v primeru da se kaj zgodi. Seveda pa imamo za to na voljo tečaje.